bokföringsprogram

Bokföringsprogram – de 10 bästa på marknaden

Att välja rätt bokföringsprogram för företaget kommer vara nyckeln till att kunna spara tid och göra redovisningen smidig. Det finns många bokföringsprogram man kan välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa. Vi kommer gå igenom de tio mest omtyckta och omtalade bokföringsprogrammen och deras fördelar så att du förhoppningsvis får det lite enklare att välja vilket ditt företag ska använda sig av. En del av programmen är välkända, medan andra är mindre uppstickare som med sina behändiga funktioner är ett självklart val för vissa näringsidkare.

Fortnox

Fortnox är en större aktör och de erbjuder bokföringsprogram på olika nivåer. De olika nivåerna kommer med varierande produktinnehåll. Syftet med de tjänster Fortnox har är att göra företagandet enkelt. I alla deras bokföringspaket ingår automatiserade och smarta lösningar som gör bokföringen mer effektiv. Leverantörsfakturor och kvitton hanteras digitalt och programvaran ger förslag på hur de ska föras in i bokföringen. Fortnox går att koppla till alla de största bankerna i Sverige och därför kan man också hantera betalningar i programvaran. 

Fortnox BasFortnox StandardFortnox Plus
159 kronor / månad229 kronor / månad329 kronor / månad
TIllåter automatisk och digital bokföring av leverantörsfakturor och kvitton. Går att integreras med över 400 för- och eftersystem vilket gör att man kan undvika dubbelarbete.Passar för dig som vill bokföra per automatik och få betalt av kunder. Det går att skicka fakturor genom programvaran, antingen via mobilappen eller datorn. Passar för företag som har anställda och även behöver ha lönehantering i programvaran. I programmet finns aktuella lagar, skattetabeller och regler som förenklar lönerapporteringen.

Företag som vill byta från ett nuvarande bokföringsprogram till Fortnox får hjälp med hela flytten och överföring av den befintliga bokföringen. Deras tjänster är 100 % digitala och således molnbaserade, så bokföringen är i trygga händer och går att komma åt var man än är. Som kund hos Fortnox har man alltid tillgång till fri support. 

Visma eEkonomi

De som använder sig av Visma eEkonomi har tillgång till kostnadsfri support via telefon och chatt. Deras bokföringssystem är säkerhetsklassat i enlighet med ISO 27001 så all data företaget för in i programmet är i tryggt förvar. Bokföringssystemet är ett säkert alternativ oavsett företagets verksamhetsområde. Programvaran har också stöd för GDPR.

De olika tjänsterna och programvaran som Visma eEkonomi erbjuder gör fakturering och bokföring mycket lättare. Programvaran har funktioner som gör det möjligt att skicka rapporter per automatik till myndigheter. Det går också att använda sig av digital fakturering och att integrera programvaran med företagets bankkonton. 

En stor fördel med programvaran är att den lär sig hur kunderna vill ha sina fakturor och skickar dem antingen som pdf, e-fakturor, brev eller via Kivra. När du får fakturor från en leverantör kan de tolkas av programvaran och som företagare är det enda du behöver göra att godkänna fakturor som inkommer. 

FaktureringBokföringBokföring & FaktureringUtökad bokföring & fakturering
119 kronor / månad149 kronor / månad199 kronor / månad368 kronor / månad
Passar företag som vill kunna skicka fakturor till sina kunder. Massfakturering, stöd för RUT- och ROT-avdrag och hantering för påminnelser ingår. Tillåter direkt koppling till företagets bankkonton. Kvitton kan fotograferas i appen, momsberäkning sker automatiskt. I tjänsten ingår också automatisk hjälp med bokföringen.Samtliga tjänster som ingår i bokföring och fakturering ingår i detta tjänstepaket. Samtliga tjänster som ingår i bokföring och fakturering ingår i detta tjänstepaket. Vidare ingår budget samt uppföljning, digitala årsredovisningar, ordrar och offerter samt nyckeltal och djupanalyser. 

Bokio

Bokio har alla slags funktioner du behöver för att åstadkomma en automatiserad bokföring och bokslut. Det går att skapa och skicka fakturor i programvaran. Fakturorna kan man välja en egen layout för och via programvaran kan man sända fakturan till kundens mailadress. Betalningar som sker till företaget bokförs med ett enkelt klick och programvaran stödjer RUT- och ROT-avdrag samt fakturaköp. 

Det går att hantera utlägg och löner med Bokio. Om man använder programvaran för lönehantering finns det alltid aktuella skattetabeller och regler. Det går att skapa lönespecifikationer i programmet och skicka dem till de anställda och arbetsgivardeklarationen tar programmet fram per automatik. Det enda man behöver göra är att ladda ner den och därefter skicka in den till Skatteverket. 

GratisBalansBusiness
0 kronor / månad149 kronor / månad299 kronor / månad
Möjlighet att bokföra företagets intäkter och utgifter manuellt. Faktureringen går att integrera med bokföringen. Passar för små företag. Allt som ingår i gratispaketet. Tillgång till bokföringsmallar, automatiserad bokföring samt fakturering och möjlighet att anpassa layouten på fakturor. Möjligt att skicka offerter via programvaran. Lönehantering och ett integrerat företagskonto ingår, så även ett företagskort. Allt i gratis och balans. Möjligt att synkronisera programmet med företagets bankkonton. Det går att ha fem anställda på företagets lönelista och att skapa egna bokföringsmallar. Företag som använder sig av tjänsten Business har tillgång till livesupport via chatt och har inga begränsningar vad gäller antalet transaktioner. 

Acconomy

Acconomy har skapat bokföringstjänster som har som syfte att bokföringen ska vara smidig och enkel att göra. Bokföringsprogrammet kommer även med ett faktureringsprogram i vilket man kan skapa fakturor som har företagets logga. När fakturan är skapad är det enkelt att skicka den till kunden, varpå den skickade fakturan automatiskt blir bokförd. 

Acconomy har bokföringsprogram som passar oavsett vilken bolagsform man har. De har bokföringsprogram för enskilda firmor, aktiebolag, kommanditbolag och handelsbolag. Grundtanken bakom verksamheten och programmen är att förenkla allt som har med bokföringen att göra. Bolaget har även en tjänst som innebär att man kan sälja sina fakturor för att få snabbare betalt. 

Att bli kund hos Acconomy är enkelt. Det enda man behöver göra är att identifiera sig med mobilt bankID och skapa ett konto. När man har ett konto kan man importera tidigare data och skapa en automatisk bokföring. Acconomys bokföringsprogram är onlinebaserade och kunder har tillgång till support via telefon och mail 24/7.

Speedlegder

Speedledgers bokföringsprogram har höga kundbetyg. Bokföringen sker digitalt och mycket sker genom automatiserade processer när programmet kan kopplas ihop med bankkonton. Om man väljer att använda sig av Speedledger har man alltid tillgång till en kundtjänst som gärna hjälper till med bokföringen och förklarar hur programmet kan användas på bästa möjliga sätt. 

Ordinarie pris för att använda Speedledgers bokföringsprogram är 189 kronor i månaden (frånpris). Det går även att köpa till faktureringsprogram för 69 kronor i månaden (frånpris). När man köper bokföringsprogrammet har man ett obegränsat antal användare. I bokföringsprogrammet ingår följande:

 • Balansrapportering
 • Koppling till bankkonton
 • Autokontering
 • Budget
 • Dagskassa
 • Insikter
 • Rapporter över resultat
 • Kostnadsställe och projekt
 • Egna utlägg
 • Huvudbok
 • Momsrapportering
 • Lista över saldon
 • Backups
 • Lista över verifikationer

Autokonteringen är den allra största fördelen med bokföringsprogrammet från Speedledger. Den funktionen gör att alla affärshändelser visas antingen när de har skett eller kommer att ske, och det enda man måste göra för att bokföra de händelserna är att godkänna dem. Eftersom Speedledger stödjer de flesta storbankerna i Sverige behöver man som näringsidkare inte göra bokföringen manuellt. Programvaran hämtar per automatik in affärshändelser till bokföringen. 

BL Bokföring

Björn Lundén Bokföring har ett av marknadens mest effektiva, enkla och tidssparande bokföringsprogram. Programvaran innehåller många funktioner som gör att tidsmängden man behöver avsätta för att bokföra blir betydligt mycket mindre. Det finns även konteringsguider i programmet som gör att man som företagare kan bokföra snabbt utan att man behöver komma ihåg eller känna till debet, kredit eller kontonummer.

En användare per företag kostar 129 kronor i månaden. Vill man ha flera användare kostar det 59 kronor mer per månad och användare. BL Bokföring kan kopplas samman och integreras med andra program och system, vilket innebär att sådan information man tidigare behövt föra in manuellt kan sparas per automatik. Det går att lägga upp så kallad automatkontering så att återkommande transaktioner registreras automatiskt. 

Bokföringsprogrammet hos BL Bokföring har också andra fördelar:

 • Budgetfunktion
  Programvarans budgetfunktion är flexibel. Man kan antingen välja att utgå från den budget man gjort, från det verkliga utfallet, från resultatet under tidigare år eller från de månadsbelopp man registrerat manuellt. 
 • Kostnadsställen
  Det går att addera kostnadsställen till bokföringen för att kunna dela upp den på olika grenar, avdelningar eller funktioner i verksamheten.
 • Rapporter
  Programvaran skapar bland annat bokföringsrapporter såsom huvudbok, momsrapporter, balansrapporter och dagböcker.

INBooks

Att göra sin bokföring med INBooks är väldigt enkelt och de som väljer att använda det här bokföringsprogrammet kommer få tid och pengar över som går att spendera på andra saker. I programmet går det att hantera fakturor, inköp och bankkonton. Man ges även en tydlig insyn i skatter och moms. Att använda bokföringsprogrammet kostar 139 kronor per månad. Det går också att köpa till andra smarta funktioner som gör det ännu enklare att upprätta bokföringen. 

För 139 kronor per månad ingår följande:

 • Möjlighet att dela redovisningen med andra
 • En funktion som låter dig skapa och skicka fakturor
 • Grafik över företagets ställning
 • Registrering av kvitton och inköp
 • Utbetalningar och inbetalningar
 • Rapporter
 • ROT och RUT
 • Support

De tjänster som kan köpas till är:

 • Extra användare för 39 kronor per månad
 • Digitala fakturor via Kivra för 5 kronor per faktura
 • Pappersfaktura i färg för 10 kronor per faktura

En stor fördel med det här programmet är att det går att skicka in kvitton för utlägg i mobilen. Det gör man genom att fotografera kvittot, och därefter kan man bokföra den affärshändelsen i appen. 

Kapitas

Målet med bokföringsprogrammet från Kapitas är att vara Sveriges bästa kostnadsfria program för föreningar och småföretag. Det går att bokföra online och genom programvaran får man en väldigt bra översikt över hur ekonomin ser ut i verksamheten. Affärssystemet är enkelt, automatiserat och intuitivt för att man som näringsidkare ska få tid över till annat. Data som används och förs över krypteras för att det ska kännas tryggt att använda programmet. Kapitas har också en support som finns till för att svara både på stora och små frågor som rör bokföringen. Kostnadsfri support ingår för alla som är pluskunder. 

GratisPlus
0 kronor / månad59 kronor / månad
Rapporter och bokföring för alla bolagsformer. En användare tillåts och denne ges tillgång till hjälpcentret. Som plusmedlem kan man ha flera användare. Fri support och rabatt på övriga tjänster ingår. 

24SevenOffice

24SevenOffice har ett enkelt bokföringsprogram som finns att använda på nätet. Programmet är helt onlinebaserat och det gör det möjligt att automatisera processer som rör bokföringen. Alla slags företag kan använda 24SevenOffice. 

I det här bokföringsprogrammet går det att spara alla ingående verifikationer, så kallad fakturamottagning. De verifikationer som kommer in kan man också kategorisera så att de automatiskt skickas vidare till rätt person inom verksamheten för attestering. Attestering kan man både göra i sin mobil och i datorn. 

Med 24SevenOffice blir alla utbetalningar och inbetalningar avstämda med banken per automatik. Ifall det är någon transaktion som inte stämmer överens med kontouppgifterna får man som företagare en lista man kontrollerar manuellt. Att använda det här bokföringsprogrammet kostar 150 kronor i månaden per användare. I tjänsten ingår följande:

 • Bokföring
 • Fakturering
 • Integrering med bankkonton
 • Lönehantering
 • Projekt
 • CRM
 • Artikelregister
 • Resor och utlägg
 • Körjournal
 • Mobilapp
 • Lagring av filer
 • Kostnadsfri support via chatt, mail och telefon

Hogia Small Office

Småföretag som vill ha ett praktiskt ekonomiprogram kan ha glädje av Hogia Small Office. Företaget har en mycket bra support och kundtjänst som finns tillgänglig för att svara på både stora och små frågor som rör redovisningen. Bokföringsprogrammet är digitalt och det gör att allt arbete är enkelt att göra var man än befinner sig. Utöver detta så erbjuds man som kund också hjälp som är anpassad efter ens specifika bransch. 

Hogia hjälper företag att ingå avtal om samarbeten med andra partners för att på det sättet kunna erbjuda alla företagare helhetslösningar. Bolaget är specialister inom flertalet områden och kan därför bidra till att en perfekt lösning för den enskilda kunden tas fram. 

BokföringFaktureringÅrsredovisningLön
99 kronor / månad99 kronor / månad99 kronor / månad99 kronor / månad
Molnbaserad bokföring med digitala underlag, smidiga bokföringsmallar, automatisk momshantering och avstämning mot bankkonton. Automatisk bokföring, stöd för RUT och ROT, fakturering via mail, hantering av valuta och  kundreskontra.Digital inlämning av årsredovisning. Molnbaserad lösning, guide för årsredovisningen.Lönehantering som är AGI-anpassad för småföretag. Lönebesked via app om man väljer att använda MyPayslip.